Skip to the content

Geluidsbeheersing

Geluidsbeheersing: stille partner

Geluidsbeheersing behoort samen met isolatie tot onze specialiteiten. Inmiddels hebben we ruim twintig jaar ervaring in deze innovatieve branche. Wij hebben ons gespecialiseerd in het ontwerpen, vervaardigen en monteren van omkastingen, geluidsdempers en akoestische wanden.

Waarom kiezen onze klanten voor Schür BV? Allereerst omdat wij meedenken met de klant. Wij hebben veel expertise in huis en kunnen u goed adviseren. Ten tweede vindt de productie geheel in eigen huis plaats. Dat biedt zeker voordelen. We staan garant voor de kwaliteit, kunnen snel en flexibel inspelen op uw wensen en beheersen het totale productietraject. Ten derde geldt dat wij goede afspraken hebben met erkende leveranciers. Wat wij niet zelf maken, kopen we tegen zeer scherpe prijzen in.

Onze klanten leggen uiteenlopende opdrachten bij ons neer. We produceren enkelvoudige producten, halffabricaten of samengestelde producten. Vaak gaat het om maatwerk, hetzij enkelstuks, hetzij kleine tot middelgrote series.

Omkastingen en cabines

Om het lawaai van industriële processen tot een aanvaardbaar niveau terug te brengen, leveren wij geluidsisolerende omkastingen en cabines. De eisen die aan goede geluidsbeheersing op de werkvloer of een terrein worden gesteld, worden jaarlijks aangescherpt. Deels vanwege veranderende milieueisen, maar nog belangrijker: ter bevordering van de arbeidsomstandigheden. Immers, geluidsoverlast kan zeer hinderlijk zijn voor personeel en heeft uiteindelijk invloed op hun productiviteit.

Uiteraard bekijken wij op locatie bij de klant de geluidsdempende mogelijkheden. We verrichten diverse metingen zodat we u goed kunnen adviseren welke vorm van geluidsbeheersing het beste past. Vervolgens kunnen wij ontwerpen en produceren.

 

Dempers

In industriële ruimtes en ook daarbuiten zijn motoren, turbines, blowers en vacuümpompen vaak een grote bron van geluidsoverlast. Zij produceren via hun leidingsystemen veel geluid. Speciaal voor deze situaties leveren wij geluidsdempers. Zij brengen het geluid naar een vooraf vastgestelde waarde terug.

 

Akoestische wanden

Naast omkastingen, cabines en dempers leveren wij ook geluidsisolerende voorzetwanden voor het tegengaan van lucht- en contactgeluid binnenshuis. Alsmede geluidsreducerende afschermwanden voor binnen- en buitenopstellingen.