Skip to the content

Plaatbewerking

Plaatbewerking: van buigen tot walsen

De toenemende vraag van onze klanten naar plaatbewerking heeft deze tak van ons bedrijf de afgelopen jaren fors laten groeien. We hebben flink geïnvesteerd in zowel apparatuur als in de opleiding van onze medewerkers, die inmiddels zijn uitgegroeid tot experts. Plaatbewerking maakt onderdeel uit van het totaalpakket wat wij u kunnen leveren. Zo nemen wij onze klanten een groot deel van het werk uit handen. Wij leveren maatwerk. Dit doen wij door de wensen van de klant zo goed mogelijk te inventariseren en uit te voeren.

Uiteenlopende branches

Schür BV levert plaatwerk aan verschillende branches. We maken enkelstuks, prototypes, kleine en middelgrote seriematige producties. Zo komt u ons plaatwerk tegen in o.a. landbouwmachines, trailers, schakelkasten en verpakkingsmachines.

CNC-gestuurd kanten

Zetten/kanten van lasergesneden materiaal is een veelgevraagde bewerking. Wij hebben daarvoor de capaciteit en de modernste CNC-gestuurde kantbank in huis. Lasergesneden onderdelen zetten en buigen is dan ook geen probleem voor ons. We kunnen alle materialen aan, dus RVS, aluminium en natuurlijk staal. Onze kantbanken zijn uitgerust met automatische bombering. Wij streven naar een zo efficiënt mogelijke productie, met korte insteltijden, snelle doorlooptijden en weinig afkeur of uitval van materiaal. Zo leveren wij topkwaliteit!

Nabewerken

De nabewerking bestaat uit verschillende disciplines. We kunnen metaal, aluminium en RVS tappen en souvereinen. Ook kunt u bij ons terecht voor het walsen van platen in staal, aluminium en RVS. Geef ons de gewenste radius en vorm en wij zorgen voor een perfect eindproduct. Moet er worden gelast? Geen probleem. Wij kunnen TIG-, MIG- en puntlassen.

Tot slot verzorgen wij ook de volgende nabewerkingen:

- beitsen/passiveren

- naslijpen en/of parelstralen

- verzinken van gaten

- tappen van gaten

- ontbramen/kantafronding

De nabewerking kan gezien worden als een aanvulling op het lasersnijwerk of als onderdeel in de fabricage van uw eindproduct. Een goede nabewerking van uw materiaal kan van grote waarde zijn.